Челси и Брайтън играят при резултат 1:2 в мач от 31-ия

...
Челси и Брайтън играят при резултат 1:2 в мач от 31-ия
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Челси - Брайтън 1:2, пълен обрат за чайките

Челси и Брайтън играят при резултат 1:2  в мач от 31-ия кръг на Висшата лига. Двубоят е през днешния ден от 17:00 часа и ще се излъчва онлайн по DIEMA SPORT. 

Първият удар в срещата пристигна в 7-а минута, откакто Михайло Мудрик си освободи пространство и опита удар отвън наказателното поле, само че топката прелетя на съществено разстояние настрана от левия непряк дирек на Санчес. Секунди по-късно Каору Митома направи свръхестествен пробив, преодолявайки с лекост Трово Чалоба, а най-после японецът отклони към Алексис МакАлистър, който стреля рисково, само че кълбото профуча на сантиметри от вратата на Кепа.

Натискът на Брайтън продължи, защото Евън Фъргюсън бе на добра позиция и незабавно стреля, само че топката се отби от напречната греда на вратата на " сините ". Късмет за Челси! В 13-а минута лондончани проведоха хубава офанзива, в която Енцо Фернандес се прояви отлично, а Мудрик напредна с топка в крайници, преди да отклони към Конър Галахър, който шутира, а след получилият се рикошет в защитник на Брайтън, кълбото влетя в мрежата на " чайките " - 1:0 за Челси.

В 26-а минута Каору Митома още веднъж впечатли с феноменална самостоятелна техника, като преодоля няколко противникови играчи и най-после стреля от ръба на пеналтерията, само че Кепа блесна с удивително избавяне с една ръка. Малко по-късно Алексис МакАлистър си освободи пространство и опита удар от разстояние, който мина малко настрана от вратата на Кепа.

Нов късмет за Брайтън се появи в 33-а минута, откакто топката бе центрирана към младия нападател Евън Фъргюсън, който насочи превъзходен изстрел с глава, само че Кепа още веднъж реагира великолепно, избивайки с една ръка в корнер. 

В 42-а минута Челси се пропука в защита. Дани Уелбек бе открит в наказателното поле, след превъзходното центриране на Паскал Грос, а нападателят приключи великолепно с глава, оставяйки Кепа безпомощен  - 1:1.

В четвъртата минута на добавеното време пред " сините от Лондон " се откри чудесна опция, като Кристиан Пулишич получи в рискова зона до пеналтерията и насочи изстрел, който се отби от страничната греда на Брайтън. Късмет за " чайките "! Това бе и всичко за първото полувреме.

В началото на втората част Брайтън още веднъж имаше страховит късмет да означи гол, откакто футболист на " чайките " се измъкна в наказателното поле и опита изстрел по диагонала, само че за следващ път Кепа реагира по превъзходен метод и отрази. В 59-а минута  Хулио Енсисо реши да задържи топката и се шмугна през отбраната, с цел да стигне до наказателното поле. Оттам той оправи удар, който срещна десния непряк дирек на Кепа. Късмет за Челси!

В 65-а минута Рийс Джеймс центрира рисково, а вратарят мазета, само че Мудрик опита да добави. Изстрелът срещна краката на Санчес и се отклони настрана.

Стартови сформира:

Челси: Арисабалага, Чалоба, Фофана, Бадиашиле, Чилуел, Фернандес, Галахър, Закария, Пулишич, Мудрик, Стърлинг

Брайтън: Санчес, Фелтман, Дънк, Уебстър, Еступинан, Грос, Кайседо, Мак Алистър, Марч, Митома, Фъргюсън
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР